ATT KÖPA PRODUKTER

1Bläddra igenom hemsidan till  
2Välj produkt 
3Kontakta en återförsäljare 

Om ni får problem kontakta Carbe så hjälper vi er Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . 

UTSTÄLLNING

Mån-Fre 8:00 - 17:00    
Helger nås vi per telefon

CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Vill ni beställa en katalog?

Handdukstork | Carbe | VVC

Handdukstork | Carbe

En handdukstork är en praktisk möbel som funnits i alla tider, det som Carbe infört på marknaden är att utnyttja design med funktion genom att koppla handdukstork till värmessystemet. En handdukstork ersätter i de flesta fall ett element. Ett normal stort badrum är oftast inte större än 10 kvadratmeter i golvyta. Vi rekommenderar att montera med handreglering för att få så hög värme som möjligt i badrummet. Det är en fördel att ha en högre värme i badrummet för att torka upp utrymmet så fort som möjligt. Det är i detta utrymme som ni är avklädd, och då är det skönt med en högre temperatur. Med en handdukstork inkopplad på värmesystemet får ni en energieffektiv och prisvärd installation.

 

De flesta hushåll har redan utfört någon typ av energispar åtgärd i forma av t.ex. en värmepump. Värmesystemet sköter temperaturen i handdukstorken vid olika väderlekar då central värmaren har en regler utrustning med utegivare och en rekommenderad inne temperatur. Detta system är väldigt bekvämt och kräver inte något större underhåll.

 

Det finns en installation som kallas vvc, varmvatten cirkulation. Vi tar upp denna typ av värmesystem då det finns på en del fastigheter. Det som ni bör tänka på om ni skall ersätta en befintlig vvc värmare är att alltid låta en entreprenör utföra arbetet och kontrollen av temperaturen på varmvattnet. Vid en vvc installation kan det uppstår legionella i vattnet. Legionella är en bakterie som frodas i varmvetten system med lägre temperaturer. Bakterien blir luftburen i själva duschen och andas in. Den ger kraftig reaktion på kroppen med ofta lunginflammation m.m.  Vi på Carbe ser helst att man undviker vvc, i nya anläggningar installerar man aldrig med vvc värmare. En anledning till är att för att inte utveckla legionella i systemet krävs en temperatur på över 60 grader. Med en konstant temperatur på 60 grader året ger ofta en handdukstork för mycket värme till utrymmet. 

 

 

 

Då Carbe har många modeller och flera storlekar till alla produkter, kan ni hitta en produkt som täcker ert värmebehov och har en funktionell design. Utöver dessa värden kan ni idag även välja olika färger i produkterna. Vi brukar räkna med ca 50 Watt per kvadrat meter som en lämplig energi åtgång, med reservation för nyare fastigheter. Värt att veta är att det går att koppla in produkterna på el nätet med en el patron. El patroner finns i olika färger för att passa till en färgad handdukstork.

 

Installeras en handdukstork i ett fritidshus eller där det finns frost risk, rekommenderar vi frostskyddsmedel i handdukstorken (vid el installation)

 

Vi på Carbe rekommendera alltid att ni låter en hantverkare titta på er anläggning för att erhålla rätt dimension. Gällande el installationer är det ett krav på behörig el installatör. Vid installation i våtutrymmen krävs att en jordfelsbrytare kopplas in.

 

Installation av handdukstork är enkelt och en rör montör har stor erfarenhet av dessa produkter. Monterings material följer med produkten, skruvar, pluggar och fästdon.

 

Om ni har några frågor gällande våra produkter, hjälper vi er gärna med teknisk information m.m.

 

Add a comment

Vattenburen Handdukstork | Carbe

Hydronic Towel Radiator

 

At a renovation of a bathroom will often today the floors being of ceramic material. Tiled floors perceived by the body as a cold material. The necessary heating in most cases, this next question. Should there be water heating or electricity heating?

Hydronic floor heating has the advantage of being economical in the long run, but is expensive at installation in both materials and labor. 

Electric underfloor heating is cheaper in the installation, but requires more planning when you can not place any materials of electric cable eg a piece of furniture. Electric underfloor heating is expensive to operate.

With a water heated towel rail and an electric heated floors to get an energy efficient towel warmer with good function. If one dimension towel radiator to heat up the entire space does not need electricity heat going at full power, but only remove the "cold". You get a towel drying element

During the warm part of the year closes the waterborne heat down from the central heat source automatically, when it usually has some form of control with outside donors. With an electricity heated floor can still supplying heat to a relatively low cost.

With Carbe towel rails in stainless steel, you can choose the design and color of a large assortment. There are valves in similar colors as towel warmers.

Add a comment
TOP
 x 

Kundvagnen är tom